Natuurgeneeskunde, de natuurlijke weg naar gezondheid!

Praktijk voor natuurgeneeskunde

Ingrid van Bergen

 

 Beginpagina Wie ben ik? VoedingVoedingssupplementen Kinderen Kruidengeneeskunde Bachbloesemremedies Energetisch werk Praktijkinformatie Voedselbanken Actueel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Genees uzelf'

(Dr. E. Bach)

 

Dr. Edward Bach, een gerenommeerd Engelse bacterioloog die zijn leven wijdde aan onderzoek naar de fundamentele oorzaken van ziekten, ontdekte de bloesem-remedies bijna 100 jaar geleden.

Zijn 38 Bach-remedies worden bereid uit niet-giftige planten en kruiden die ieder voor zich passen op een specifieke persoonlijkheid, gemoedsgesteldheid of karakter eigenschap.

 

Het sleutelwoord van Dr. Bach is eenvoud. In zijn boek “genezing door bloemen’ zegt hij:

‘behandel de persoon en niet de ziekte’.

 

Dr.  Bach zocht naar een natuurlijke methode van heling die voor iedereen te gebruiken is. Zeventig jaar na zijn overlijden is nog steeds het principe eenvoud en puurheid in deze methode van kracht. De bloesems worden nog steeds gemaakt exact volgens de oorspronkelijke bereiding.

 

Bach-bloesem-remedies passen op holistische wijze negatieve instellingen en stemmingen aan. Negatieve gemoedsgesteldheden staan niet alleen het levensplezier in de weg, maar hebben ook invloed op het ontstaan van lichamelijke, psychische en emotionele stoornissen.

 

Bach-bloesem-remedies zijn geschikt voor  iedereen, ook voor baby’s en kinderen.

 

Binnen mijn praktijk werk ik met de biologische bloesemremedies van het merk La Drôme.