Natuurgeneeskunde, de natuurlijke weg naar gezondheid!

Praktijk voor natuurgeneeskunde

Ingrid van Bergen

 

 Beginpagina Wie ben ik? VoedingVoedingssupplementen Kinderen Kruidengeneeskunde Bachbloesemremedies Energetisch werk Praktijkinformatie Voedselbanken Actueel

 

 

 

 

 

Meer dan je verbindt… Veel dat je scheidt, 

maar hun warmte, is jouw warmte,

hun adem is jouw adem,

hun lente is jouw lente

Veel dat je scheidt, méér dat je verbindt,

dezelfde aarde die je draagt,

dezelfde hemel die je behoedt

 

(Uit:  “Je weet niet wat je ziet”  van Marjolein Bastin en Hans Bouma)

 

 

Bijzondere aandacht binnen mijn praktijk gaat uit naar kinderen. Onze kinderen groeien op in een hectische maatschappij die veel van hen en hun ouders vraagt. Hierdoor kunnen problemen ontstaan die zich vertalen in allerlei klachten zoals buikklachten, onrust, slaapproblemen, concentratie- en gedragsproblematiek.  Ook wordt tegenwoordig bij veel kinderen  de diagnose ADHD gesteld.

 

Als medicatie voor ADHD worden  vaak sterke medicijnen ingezet. Hierover is veel te doen, aangezien deze medicijnen onder de opiatenwet (oftewel ‘drogerende medicijnen’) vallen.

Er wordt veelal voorbijgegaan aan een aanpassing van het voedingspatroon, terwijl dit alleen al voor een wereld van verschil kan zorgen. Waar nodig kan ook de inzet van een middel uit de fytotherapie (kruidengeneeskunde) zorgen voor een verdergaand positief effect.

 

Verder is de epidemie van overgewicht bij kinderen een zichtbaar teken dat

‘er iets niet pluis is met onze voeding’. Het is moeilijk geworden om dat te ontkennen. Jarenlang is de voedingsindustrie weggekomen met het toeschrijven van de overtollige kilo’s van onze kinderen aan het gebrek van bewegen, maar ongezonde voeding kan daar evenveel, zo niet méér voor verantwoordelijk zijn.

 

Begrijpt u nog iets van de etiketten van de producten in de supermarkt? Veelal zijn ze niet eens goed te lezen (klein of onduidelijk gedrukt) of staan er moeilijke namen, woorden of codes op.

 

Kort gezegd: weet u nog wel wat u eet en wat uw kinderen eten?

 

Aan de hand van een persoonlijk stappenplan begeleid ik kinderen en hun ouders. Dit stappenplan is erop gericht om zowel ouder als kind vooruit te helpen. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met individuele omstandigheden.