Natuurgeneeskunde, de natuurlijke weg naar gezondheid!

Praktijk voor natuurgeneeskunde

Ingrid van Bergen

 

 Beginpagina Wie ben ik? VoedingVoedingssupplementen Kinderen Kruidengeneeskunde Bachbloesemremedies Energetisch werk Praktijkinformatie Voedselbanken Actueel

 

 

 

 

 

Voedingssupplementen

 

Volgens het maartnummer van 2012 van het maandblad Medisch Dossier is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen volgens het voedingscentrum inmiddels achterhaald. Gevarieerd eten levert niet altijd alle vitamines en mineralen die we nodig hebben om gezond te blijven.

Bij de aanbevolen hoeveelheid (ADH) die wordt gehanteerd wordt niet in acht genomen dat ieder van ons (biochemisch) uniek is en dat onze voedingsbehoeften variŽren met leeftijd, geslacht, stressniveau en genetisch profiel. Sommigen van ons hebben bijvoorbeeld een grotere behoefte aan bepaalde vitamines en mineralen.
Bovendien zijn de ADH waarden bedoeld om de gezondheid in stand te houden, maar deze zijn niet altijd toereikend wanneer we ziek zijn of een chronische aandoening hebben.

Als er dus verschijnselen zijn die verband kunnen houden met vitamine- en mineralentekort dan is het raadzaam om het gebruik van een goed supplement te overwegen.  

Binnen mijn praktijk werk ik met
de productenlijn van AlkaVitae. Alle producten hebben een natuurlijke basis en voldoen aan strenge kwaliteitscontroles.