Natuurgeneeskunde, de natuurlijke weg naar gezondheid!

Praktijk voor natuurgeneeskunde

Ingrid van Bergen

 

 Beginpagina Wie ben ik? VoedingVoedingssupplementen Kinderen Kruidengeneeskunde Bachbloesemremedies Energetisch werk Praktijkinformatie Voedselbanken Actueel

 

 

 

 

 

Wie ben ik?

Het is nooit te laat om te worden

wie je werkelijk bent

 

Voor mijn opleiding als natuurgeneeskundige heb ik ruim 20 jaar lang secretariële functies ingevuld. In 2003 ben ik gestopt met mijn toenmalige baan als directie secretaresse bij een accountantskantoor. Ik ben toen bewust een andere weg ingeslagen. Deze nieuwe weg betrof de natuurgeneeskunde.

 

Eind 2003 ben ik gestart met de opleiding tot Bach bloesem therapeut. Na deze opleiding heb ik alle niveaus van reiki doorlopen. Door het behalen van alle reiki niveaus ben ik bevoegd voor het geven van zowel reiki behandelingen als het geven van reiki cursussen.

 

In Arnhem heb ik de 5-jarige HBO opleiding aan de Hogeschool gevolgd tot natuurgeneeskundige. Binnen mijn praktijk werk ik met natuurdiëtiek (voedingsadviezen)  fytotherapie (kruidengeneeskunde) , Bach’s bloesemremedies en lichaamswerk.

 

Lidmaatschap NWP

 

Verder ben ik lid van de beroepsvereniging NWP die de belangen van de natuurgeneeskundigen behartigt. NWP-natuurgeneeskundigen hebben een intensieve, meerjarige beroepsopleiding gevolgd. Het NWP-lidmaatschap is een kwaliteitsaanduiding. Naast de natuurgeneeskundige vakken omvat deze beroepsstudie ook geneeskundige basisvakken zoals anatomie, fysiologie en pathologie.

 

Deze laatste vakken zijn van belang omdat de natuurgeneeskundige op de hoogte moet zijn van de samenstelling en werking van het menselijk lichaam en de gevolgen van ziekteprocessen.

 

Door het afleggen van de beroepseed verplicht ieder NWP- lid zich tot het in acht nemen van de door de NWP voorgeschreven ‘Beroepscode’, waartoe ook behoort de zogenaamde geheimhoudingsplicht.